Ptge. Sant Joan Baptista de La Salle, 1, 08110 Montcada i Reixac (Barcelona) anticsalumnes@montcada.lasalle.cat 935641590

Salutació

Benvolguts i benvolgudes, em plau presentar-vos i donar-vos la benvinguda al web de l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle Montcada.

En els diferents apartats podeu trobar tota la informació referent a l’Associació, des dels objectius que perseguim, passant per la nostra història acompanyada del canal soci i una mediateca fins a les notícies de l’Associació i diferents mitjans per contactar amb nosaltres (correu postal, telèfon, A/e, formulari)

També disposeu d’un formulari per inscriure-us-hi.

L’Associació, com podreu veure a l’apartat de la seva història, és un (re)naixement de la que es va fundar el 21 de juny de 1918 per idea del Gmà. Arseni, segon director del col·legi (1913-1924), amb el nom d’Associació d’Antics Deixebles.

Al llarg d’aquest 100 anys, l’Associació ha estat com els ulls del Guadiana: moments en que té un paper important, acompanyats d’altres en que per diversos motius -la guerra civil espanyola, el pas inexorable del temps dels seus animadors, la manca de continuïtat…- no hi ha constància de la seva activitat.

Ha tingut un paper destacat en la vida escolar del col·legi com en la vida social i cultural de Montcada: Pastorets, sessions de cinema infantil els diumenges per la tarda, Àplecs de la sardana, Festa dels Avis, concerts. Després del 1960 -cinquantenari del col·legi- i amb uns anys de poca activitat, el desembre de 1972 es converteix en Associació La Salle. Després de fer-se visible breument amb motiu de la celebració del 75è. aniversari del col·legi, any 1985, deixa d’existir l’Associació… fins ara..

Per això, el primer que vull fer palès és que la (re)construcció de la nostra Associació és una tasca que s’aixeca sobre el treball dels avantpassats i en el de les persones contemporànies, antics alumnes i simpatitzants, de Montcada i de fora de Montcada, els quals faran possible la continuïtat de l’Associació.

Vagi per tots els que ens han precedit el meu agraïment i reconeixement, alhora que us animo a tots vosaltres a formar part del que volem que sigui el reeixir de l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle Montcada.

Els membres de la Junta Directiva, en la nostra condició d’exalumnes, volem manifestar l’emoció i satisfacció que ens proporciona el poder facilitar el retrobament de tots els que hem passat uns anys meravellosos viscuts en el col·legi La Salle Montcada.

Josep Ma Zaragoza Raduà